Facebook, Tik Tok, YouTube Instagram sau LinkedIn. Afacerea ta chiar trebuie să fie prezentă pe toate platformele?

Trăim vremuri istorice din punct de vedere digital. Conectarea nu a fost vreodată mai ușoară iar oamenii pot comunica în timp real, indiferent de distanța care îi desparte.

Platformele de socializare sunt mai populare ca oricând iar aplicațile acestora pot fi descărcate de la telefoane și tabletele până la televizoare și console de jocuri. Mai mult, știai că îți poți controla anumite electrocasnice trimițând un simplu mesaj unui chatbot, pe Facebook?

Existând atât de multe platforme de socializare, majoritatea companiilor au probleme în a identifica exact care sunt platformele care li se potrivesc. Acesta este momentul în care noi intervenim pentru a ajuta. Folosind experiența specialiștilor noștri, eliminăm rapid majoritatea orelor nesfârșite utilizate cercetării rețelelor sociale și stabilim exact care dintre acestea sunt compatibile cu brandul care apelează la serviciile noastre.

De ce datele demografice contează atât de mult?
Datele demografice sunt date statistice care sunt colectate pentru a măsura și cerceta eficiența unui produs sau un serviciu. De regulă, măsurătorile se fac în funcție de caracteristici asociate tiparului de client, precum vârsta, sexul și statutul profesional sau social.

Odată colectate din rețelele sociale, datele demografice ajută afacerea să creeze o personalitate de marketing și să își înțeleagă publicul mult mai în detaliu.

Mai mult, acestea arată exact unde trebuie concentrate mai mult eforturile de marketing și care este tipul de conținut care poate garanta creșterea numărului de urmăritori.

Bine, până la urmă care platforme de socializare ar trebui să alese?
Odată identificat publicul țintă, se vor selecta platformele sociale potrivite, în funcție de tipul de conținut care va fi folosit. Iată care sunt principalelele platforme și care sunt situațiile în care acestea se pretează:

Facebook

Facebook este probabil cea mai versatilă dintre platforme, în sensul că se potrivește absolut tuturor tipurilor de conținut. Gândește-te la ea ca la o modalitate universală de a comunica și de a te conecta cu publicul afacerii tale. Poți posta orice, de la conținut informativ, până la oferte speciale sau postări amuzante.
Facebook este cea mai bună platformă pentru distribuirea conținutului (sub formă de link-uri externe sau postări de invitații însoțite de imagini și text). Grupurile de Facebook pot reprezenta de asemenea un mod de a rămâne în legătură cu clienții și de a crea o linie de comunicare între o afacere și publicul acesteia.

Pentru ca mesajele să fie distribuite eficient, se recomandă content unic și original, însoțit de promovarea anumitor postări sau evenimente prin Facebook Ads.

Ca și altă recomandare, este indicată utilizarea emojiurilor deoarece acestea contribui la conectarea cu publicul tânăr. Totuși, mare atenție la abuzuri. Folosirea în exces a emojilor poate alunga unii utilizatori și implicit poate compromite seriozitatea brandului sau al mesajului.

De asemenea, algoritmul Facebook promovează cu prioritate conținutul video, așadar, încercă să distribui cât mai multe videoclipuri legate de afacerea ta, în stream live sau pre-înregistrat.

Twitter
Twitter se pretează cel mai bine pentru a distribui conținut rapid, scurt și la obiect. Spre deosebire de Facebook, tweet-urile au o durată de viață mult mai scurtă, deci această platformă este locul perfect pentru știri și cele mai recente actualizări.

Trebuie luat în calcul că în România, Twitter este folosit mai mult de către anumite categorii de persoane și că mesajele trebuiesc a fi limitate la 280 de caractere. Twitter a implementat utilizarea hashtagurilor pentru a permite utilizatorilor să urmeze un anumit subiect, de aceea este recomandată ultilizarea acestora în postări pentru a se ajunge la un public cât mai larg.

LinkedIn
Oarecum similară cu Twitter, LinkedIn este o platformă dedicată profesioniștilor, excelentă în împărtășirea oricăror schimbări sau noutăți legate de bussines.

Mai poate fi folosită pentru a comunica adaptarea la ultimele tendințe sau pentru a oferi informații care să comunice diferite aspecte ale industriei din care afacerea ta face parte. Pe LinkedIn nu există limita de 280 de caractere dar tonul folosit va trebui să fie mult mai formal.

De pe LinkedIn nu trebuie să lipsească companiile IT sau orice fel de afaceri care activează în online sau depășesc un număr de 10-20 angajați. Din moment ce este o platformă pentru un public serios și matur, este cel mai bun loc pentru a targeta persoane trecute de 50 de ani, cu funcții de conducere și venituri peste medie.

YouTube

Platforma YouTube este folosită pentru a distribui videoclipuri la nivel global. Acestea pot fi mai lungi sau mai scurte, în funcție de mesajul care trebuie comunicat precum și de publicul la care se încearcă să se ajungă. Spre exemplu, publicul mai tânăr poate avea o atenție mai scurtă și poate sări peste un videoclip care depășește câteva minute. În cazul în care se dorește un subiect care trebuie aprofundat mai în detaliu sau care trebuie să ajungă la persoane de o altă vârstă, lungimea clipului poate fi adaptată pentru a depăși chiar și 20-30 de minute.
De asemenea, prin intermediul YouTube se pot afișa reclame scurte care să fie livrate utilizatorilor înainte de a viziona un videoclip.

Instagram

Este cea mai bună variantă pentru distribui conținut cu imagini sau clipuri care vor să capteze instant atenția utilizatorului.

Videoclipurile sunt de regulă scurte și pot fi încărcate zilnic pe story pentru a crea o conexiune cât mai personală cu brandul. Folosind filtrele și funcțiile adăugate în Instagram Stories, există întotdeauna un nou mod de a interacționa cu urmăritorii paginii. Spre exemplu prin stickere, întrebări, sondaje și multe altele. La fel ca în cazul Twitter, nu uita să folosești hashtag-uri relevante pentru a îți crește prezența. De asemenea, este util să adaugi inclusiv locația pentru a apărea în feed-ul zonei în care este amplasată afacerea.
Snapchat
Atunci când vrei să targetezi un grup demografic foarte tânăr, Snapchat este cea mai bună soluție. Se pretează de minune pentru promoții disponibile doar în ziua în care sunt postate sau pentru oferte unice cu valabilitate limitată.

TikTok
Cel mai nou concurent pentru Snapchat, TikTok are toate șansele să devină un nou favorit pentru a ataca utilizatorii tineri. Este exact opusul lui LinkedIn, mai exact aici nu vei găsi profesioniști sau persoane cu funcții de conducere care sunt trecute de 50 de ani. Se recomandă utilizarea conținutului video cât mai îndrăzneț, amuzant și original.

Daca vrei sa citesti mai multe articole te invit pe Blog!

Vrei sa discutam mai multe detalii despre marketingul companiei tale ?

Atunci te invit  sa ne lasi o solicitare in sectiunea de contact a site-ului!

Portofoliul de clienti il gasesti aici!

Stiu ca vrei sa creezi un marketing eficient pentru compania ta asa ca te invit sa te abonezi la newsletterul nostru !



Similar Posts