Încetează să îți mai sabotezi afacerea, apelează la un specialist în Ads

 

Oamenii petrec perioade semnificative de timp în online și nu e de mirare că antreprenorii încearcă cu disperare să ajungă acolo unde le sunt și clienții. Potențialul este absolut imens, dar adesea, din încăpățânare sau neștiință, majoritatea celor care nu apelează de prima dată la un expert eșuează în relația cu Facebook și Google Ads și ajung să rateze oportunități serioase de business sau chiar mai rău, risipesc bugete semnificative fără a genera vreo conversie de tipul reclamă – vânzări. Iată o serie de factori și motive care ar trebui să te pună serios pe gânduri:

1 Costurile per conversie
Un specialist în Ads este expert în a-ți folosi eficient fiecare cent pe care îl aloci. Astfel, acesta monitorizează constant reclamele aflate în derulare și face permanent ajustări care au un singur scop: eficentizarea raportului dintre prețul pe care îl plătești și vizibilitatea pe care o primești.

2 Specialistul știe exact cum să redacteze un Ad
Redactarea unui anunț compus chiar și din două rânduri este un proces complex și meticulos pe parcursul căruia trebuiesc respectate o serie de reguli și standarde care, dacă sunt încălcate, vor transforma anunțul într-unul ineficient. 

  • Anunțul se redactează folosind tehnici persuasive de copywriting care atrag atenția celui care le citește, transmițând mesajul către client, dar într-o manieră care să nu-l plictisească, ba chiar să-l determine să citească cu plăcere până la final. Practic, cu cât o reclamă e mai plictisitoare și lipsită de originalitate, cu atât se va plăti mai mult pentru a fi afișată.
     
  • Targetarea anunțului este vitală și adesea trebuiesc create seturi de audiențe axate pe criterii primare precum vârsta, zona geografică, genul sau veniturile celor la care se dorește ca reclama să ajungă. Ulterior vor fi create și seturi de audiențe pe criterii avansate, specialistul putând targeta spre exemplu bărbați căsătoriți, cu vârsta cuprinsă între 40 și 45 ani care consumă o anumită marcă de bere și au ca interese fotbalul și autoturismele sport. 
  • Facebook, Instagram, Google, LinkedIn, Tik Tok sau Waze vin cu seturi complexe de reguli care dacă nu sunt respectate, duc la neaprobarea sau chiar dezactivarea Ads-urilor. Așadar, un specialist va fi mereu la curent cu ultimele schimbări și va redacta anunțurile astfel încât să treacă de regulamentele platformelor pe care acestea rulează. 

3 Pe lângă text, există și media, iar dacă nu este aleasă în cunoștință de cauză, apar probleme
Elementele grafice sau muzica (dacă e vorba despre promovarea unui clip video) dintr-un Ad trebuie alese cu mare grijă deoarece chiar și acestea pot duce la dezactivarea anunțului. Pe lângă atenția la drepturile de autor, există seturi de reglementări complexe vis-a-vis de raportul text-imagine, lungimea și formatul video-urilor folosite, durata afișării sub formă de preview, etc.

Să presupunem că derulezi o campanie care promovează oferta de Crăciun și ai plătit un videograf ca să-ți facă o prezentare video, doar că el ți-a livrat-o într-un format, ce te faci? Îl plătești încă o dată ca să-ți convertească materialul în formatul acceptat de platformă? Dar dacă ai pregătit o promoție încă de acum 2-3 luni, iar când încerci să o anunți, Ad-ul nu este acceptat deoarece „nu corespunde standardelor comunității”?.

 

4 Alegerea cuvintelor cheie este crucială pentru succesul Ad-ului
Dacă alegi keywords-urile greșite, îți vei epuiza rapid bugetul iar campania va deveni un eșec total. Un specialist în Ads știe exact ce cuvinte cheie să folosească, dar mai ales cum să nu piardă jumătate din zi identificându-le.

 

 5 Cum afli de unde vine traficul? Știi să citești indicatorii? Cunoști terminologia specifică și toate acronimele?
Pentru a determina succesul campaniei și sursele de trafic către site, sunt uneori necesare inclusiv cunoștințe HTML pentru a instala unelte de tracking. Pentru a putea porni/opri anunțurile la timp, înainte să-ți mănânce banii, va trebui să înțelegi exact care și dacă sunt profitabile, iar metricii afișați în consola de administrare pot părea adevărate hieroglife egiptene pentru un necunoscător. Ah, și mai e ceva foarte important. Pentru cineva aflat la început de drum, terminologia ștințiifică și abrevierile nu sunt doar intimidante, ci adesea și dezarmante. CPM, CTR, CPC, CPA plus celebrele KPI și PPC. Nu ar fi mai simplu să lași să se ocupe cineva care le înțelege perfect și chiar știe ce face?

 

6 Okay, poate înveți să le faci singur pe toate cele de mai sus. Dar când vei mai avea timp să și muncești?
Dacă ai parcurs articolul până în acest punct, ai realizat deja că dacă te-ai ocupa tu de tot, ar dura mult, mult timp. Asta presupunând că deja stăpânești toate cele descrise mai sus. Chiar vrei să-ți asumi atât de multe riscuri și să consumi timp prețios de care afacerea ta chiar are nevoie? Oare nu ar fi mai simplu să apelezi la un specialist care rezolvă rapid, își asumă responsabilitatea și practic îți livrează timp și liniște?

Daca vrei sa citesti mai multe articole te invit pe Blog!

Vrei sa discutam mai multe detalii despre marketingul companiei tale ?

Atunci te invit  sa ne lasi o solicitare in sectiunea de contact a site-ului!

Portofoliul de clienti il gasesti aici!

Stiu ca vrei sa creezi un marketing eficient pentru compania ta asa ca te invit sa te abonezi la newsletterul nostru !

Similar Posts