Plictiseala din social media îți alungă clienții, iată cum poți produce conținut creativ care-ți transformă folowerii în cumpărători.

Marketingul prin conținut chiar are puterea de crește vânzările și este metoda care îi ajută pe specialiștii în marketing să își promoveze către publicul țintă mesajele, produsele și serviciile pe care vor să le promoveze. Astfel, conținutul original permite proprietarilor de afaceri să:

 

  • crească traficul spre site sau blogul propriu
  • sporească interacțiunea cu brandul pe care îl dețin 
  • îmbunătățească gradul de cunoaștere a mărcii (brand recognition)
  • genereze clienți potențiali
  • construiască încredere și credibilitate cu publicul general și potențialii clienți
  • crească vânzările

Pentru a atinge aceste obiective, trebuie construită și aplicată o strategie de conținut sau un plan de marketing care să lucreze pe termen lung. Este bine știut că strategia de conținut nu poate fi aplicată tuturor potențialilor clienți, acesta fiind motivul pentru care materialele trebuie să fie cât mai variate pentru a obține cele mai bune rezultate.

 

Conform ultimelor studii, producerea de conținut vizual este o necesitate și implicit o prioritate majoră pentru o strategie de conținut eficientă. Mai mult, peste 80% dintre specialiștii în marketing folosesc deja postări pe blog ca parte a strategiei de promovare.

 

În concluzie, conținutul relevant și convingător poate fi creat sub diferite forme, dar indiferent de strategia pe care o folosești, îți recomandăm să incluzi în lista de obiective creșterea traficului pe site, fapt care va îmbunătățiți vânzările. Pentru a te ajuta și mai mult, îți prezentăm câteva strategii care îți vor crește numărul de comenzi.

 

Crează conținut util pe termen lung

Majoritatea contentului de pe online este relevant doar pentru perioade scurte de timp, aici ne referim la opinii vis-à-vis de anumite evenimente, informații despre evenimente de lansare a unor produse, recenzii la noile update-uri de software, etc. Ce trebuie tu să faci este să te prezinți cu un content care va atrage continuu potențialii clienți. Poți face tutoriale video, clipuri educaționale, testimoniale ale clienților tăi actuali, etc. Important e ca articolele sau clipurile să atragă trafic chiar și după ani de zile de la publicare. 

 

Concluzie: Majoritatea crează conținut care devine inutil după câteva zile, nu fă și tu aceeași greșeală!

 

Prezintă-te doar cu conținut de primă clasă

Conținutul de primă clasă este un conținut extrem de comprimat și util care nu te plictisește cu introduceri interminabile sau fraze lungi din care s-ar putea tăia jumate și tot s-ar înțelege despre ce e vorba. Să presupunem că ești un antreprenor care explică altor antreprenori cum să-și deschidă rapid o firmă, caz în care pentru a păstra valoarea conținutului, caz în care trebuie să comunici extrem de scurt și cu informații foarte valoroase, gen: „Ca să nu stai pe la cozi de nebun, faci o procură și plătești pe altcineva să-și bată capul. În 3 zile ai firma și să ai grijă să alegi un nume foarte scurt pentru că îl vei scrie de multe ori pe facturi și dacă e lung, vei pierde mult timp.”

 

Această frază a fost un exemplu clasic de conținut de primă clasă. Așadar, reține: cât mai scurt, cât mai util, cât mai multe informații.

 

Folosește titluri care să atragă

Statistica nu minte: doar 20% dintre potențialii clienți vor citi întregul articol, în timp ce restul de 80% vor arunca o privire la titlu și se vor îndepărta dacă nu se vor simți atrași.

 

Titlurile sunt extrem de importante, și nu doar în articole. Indiferent că ne referim la o postare pe Facebook, nume de clip pe YouTube sau orice alt tip de conținut care poate include un titlu, este crucial să îl construiești astfel încât să intrige, uimească sau să stârnească curiozitatea. Nu apela la click bait. Pe moment va funcționa, dar pe termen lung va afecta încrederea urmăritorilor.

 

Profită de User Generated Content (conținut generat de utilizatori)

Acest termen se referă la orice formă de conținut public produs de utilizatori, sub formă de imagini, video sau text. Practic orice tip de content în care se vorbește despre afacerea ta. Tu nu trebuie decât să îl redistribui și să profiți de validarea oferită gratis, oferită de cei care folosesc produsele sau serviciile tale.

 

Acest tip de conținut mai poate fi obținut prin concursuri, sondaje online sau colectând recenzii de la cumpărători. Bine, dar de ce este atât de eficient conținutul generat de utilizator? În primul rând pentru că permite antreprenorilor să înțeleagă mai bine personalitatea cumpărătorului, în al doilea rând, crește vânzările pentru că oamenii au încredere în oameni.

 

Oferă mai multe moduri de contact pentru clienți

Trebuie să vorbești cât mai ușor cu viitorii tăi clienți, de aceea ai mare nevoie de cât mai multe moduri de contact prin care puteți discuta: telefon, WhatsApp, chat pe site, mesaje private pe Facebook sau Instagram, etc.

 

Practic, vrei ca experiența clientului să fie cât mai ușoară și să nu se chinuie prea mult pentru a comunica cu tine pentru că s-ar putea plictisi sau enerva și apoi își va cheltui banii cu o afacere cu care poate comunica mai ușor. Așadar, nu uita! Cu cât mai simplu, cu atât mai bine.

 

Fii activ pe forumurile și în comunitățile în care se discută despre tine

Forumurile sunt platforme în care oamenii caută informații utile despre subiecte despre care sunt interesați, precum forumurile auto, GSM, etc.

Pe aceste forumuri, oamenii sunt mai sinceri și direcți, motiv pentru care trebuie să afli ce se vorbește despre tine, iar dacă este necesar, să oferi un răspuns oficial pentru a nu-ți rata dreptul la replică și implicit a rămâne cu imaginea afectată de comentarii negative. Pentru a aduce o mai bună vizibilitate afacerii tale, poți posta chiar tu despre modul în care afacerea ta rezolvă problemele expuse pe acele forumuri. Postează sau răspunde mereu pe un ton original, creativ și prietenos.

 

CONCLUZIE

Așadar, nu uita să îți optimizezi conținutul astfel încât să nu fie plictisitor sau lipsit de valoare. Evită să te lungești mai mult decât este cazul și folosește mereu tipuri diferite de conținut pentru a fi sigur că mesajele tale vor ajunge la categorii cât mai variate de potențiali clienți.

Daca vrei sa citesti mai multe articole te invit pe Blog!

Vrei sa discutam mai multe detalii despre marketingul companiei tale ?

Atunci te invit  sa ne lasi o solicitare in sectiunea de contact a site-ului!

Portofoliul de clienti il gasesti aici!

Stiu ca vrei sa creezi un marketing eficient pentru compania ta asa ca te invit sa te abonezi la newsletterul nostru !

Similar Posts